Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 07:56

Веселкова Школа

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 51
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Блог

Головна » 2012 » Лютий » 10 » Freemind
14:53
Freemind

Нещодавно ми розповіли про дуже зручному ПО для створення інтелект-карт - XMind . Зараз ми розглянемо ще один відмінний безкоштовний інструмент - програму Freemind, яка є універсальним засобом створення карт і може бути використана вами як для мозкового штурму, аналізу, прийняття рішень, так і для запам'ятовування інформації, ведення будь-яких справ і проектів.

Програма є абсолютно безкоштовною, і ви легко можете знайти її русифіковану версію. Вона є найбільш зручною і простою з подібних програм.

Відкриваючи програму, ви побачите в центрі вікна програми центральну фігуру, з якої починається побудова будь інтелект-карти. Тут розташовуватиметься головна думка. Це може бути назва проекту, ідеї, заходи - то навколо чого буде вестися обговорення, планування.


Після написання основної теми обговорення (для змін назв розділів необхідно натиснути на них лівою кнопкою миші або «гарячу клавішу» F2), ми створюємо першу гілку обговорень. Для цього потрібно натиснути на кнопку «Новий підлеглий вузол» через розділ «Вставка», або знайти цю ж кнопку у верхній панелі, або використовувати «гарячу клавішу» Insert.

Точно таким же чином ми можемо створювати, розширювати нашу карту пам'яті від будь-якого розділу і підрозділу, додаючи і створюючи нові гілки ходів міркувань. Щоб створити гілку того ж рівня, на якому зараз знаходиться курсор - достатньо натиснути клавішу Enter.

Таке проектування дозволяє мислити набагато ширше, зачіпаючи набагато більше сторін теми карти, ніж якщо будувати хід міркувань за лінійним принципом.

У розділі «Допомога» додатка ви можете зайти на FAQ (Часті запитання) програми через інтернет, але не думаю, що це буде необхідним, оскільки інтерфейс даного засобу абсолютно простий і зрозумілий для будь-якої людини.

Далі наведемо кілька особливостей програми, знання яких вам стане в нагоді при створенні і редагуванні інтелект-карт.

При створенні карти можна застосувати опцію, завдяки якій всі підрозділи обраного розділу обрамлятимуть хмарою, показуючи їх єдину приналежність до теми. Функцію можна включити, вибравши розділ та натиснувши на кнопку «Хмара» в групі «Вставка».


Переглядів: 924 | Додав: norym | Теги: Freemind | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz