Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 18.04.2024, 20:10

Веселкова Школа

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 51
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Блог

Головна » 2011 » Жовтень » 14 » Чому не збуваються мрії? Ч.2
12:47
Чому не збуваються мрії? Ч.2

Тобто, якщо дотримуватися релігійних заповідей, то прийде успіх, це Ви хочете сказати?

Релігії ввели поняття гріха, як порушення Божественного порядку, як стіни, що віддаляє від Джерела життя. Усі релігії обмежили людський егоїзм заповідями і дали бажані стандарти поведінки.

Але часто навіть чесноти набувають крайнощів і також є порушенням Законів життя.

Ось деякий перелік вад характеру і аморальності, що усі релігії називають гріхом . Все це унеможливлють досягнення успіху і щастя у довготривалій перспективі.

1. Гординя, пихатість і марнославство. Пихатій людині не везе в житті.

"Бог гордим противиться, смиренним дає благодать" Якова 4,6.

Позитивною протилежністю гордині є смирення і простота. Але в крайньому прояві смирення претворюється у самоприниження, нiкчемнiсть, що є також порушенням Законів життя і унеможливлює успіх в житті.

2. Жадiбнiсть, корисливість - її протилежністю є милосердя, щедрiсть, які можуть перерости в негативні крайнощі -- марнотратство, самозречення i жертовнiсть

Адам Смiт, вiдомий економiст сказав: "Жадiбнiсть веде до багатсва, тiльки коли обмежена совiстю"

3аздрiсть, недоброзичливiсть мають протилежністю -- доброзичливiсть, спiвпереживання. Крайній прояв, що є також порушенням – самозречення, комплекс жертви, почуття вини.

4.Гнiвливість, злість - протилежністю буде лагiдності, м'якості, які в свою чергуможуть перерости в безхребетнiсть, безвольність

5. Лiнощi мають протилежністю працелюбнiстькрайнім проявом, якої може статизалежнiсть вiд роботи

6. Блуд, хтивiсть протилежні чистоті, доброчесності, крайніми проявами, яких може стати віра в гріховність сексу, асексуальність, недоглянутість.

7. Ненажерлевiсть, ненаситнiсть мають за протилежність помiркованiсть, стриманiсть, які можуть перерости в крайнощі, такі як відмова від їди - анорексія, крайній аскетизм, зацикленість на дієтах.

8. Зневiра, сум мають за протилежність віру в Бога i в безмежнi можливостi, якi дає життя. Треба лише пильнувати за тим, щоб це не набуло крайнощів і не переросло вмарновiрство, вiдсутнiсть плану д, безпiдставний оптимiзм.

9. Засуджування, образливiсть протилежні толерантності, терпимості, яка може вилитись у потакання в усьому, вiдмові вiд опору.

10. Брехливість - протилежністю є правдивість. А крайністю буде виливати на людину всю інформацію, до якої та може бути не готова. Не сказати, не значить брехати.

Людинi, яка має такі вади все закривається у житті. Їй не везе і мрії не здійснюються. Також варто відмітити, що не варто нічого особливо ідеалізувати, навіть чесноти чи навіть добрі мрії і цілі, бо можуть перейти в крайнощі, що є такими ж порушеннями, що ведуть до проблем у житті.

"Не сотвори собі кумира” як сказано у Біблії. Мрії є для того, щоб пробуджувати в людях енергію і ентузіазм, а не для того, щоб людина стала їхнім рабом.

Люди, які рідко порушують Закони життя, які не загрузли в негативі, миттєво вiдчувають, що роблять щось не так, коли звертають з правильного шляху. Люди, які грішать постійно, вже не здатні цього відчувати. Тому і грішать знову і знову, поки не наступає якесь важке потрясіння.

Такі люди можуть вирватися з цього кола лише перенісши якийсь життєвий крах, тільки це може кардинально змінити їх погляди на життя і переконання.

- Що ж відрізняє людей, що здійснюють свої мрії від невдах?

В першу чергу це рівень відповідальності за своє життя. Тобто все що з нами відбувається все це якимось чином пов'язано з нашими думками і діями. Ніяких випадковостей не буває. Раджу щодня використовувати таку вправу: кожного дня виходячи з дому, подумки бажайте щастя навколишнім. Своїм друзям, колегам по роботі і навіть конкурентам.

Уявіть собі ніби щодо вас у Бога є таємний план і всі навколишні люди і обставини вам допомогають, навіть ті, які про це не знають і навіть ніби намагаються зашкодити. Це допоможе знаходити вихід із найскладніших ситуацій, а в проблемах шукати нові можливості. А також допоможе краще відноситись до людей і навіть любити своїх ворогів, адже вони ж для того, щоб допомагати нам стати кращими і сильнішими)))

- Що краще, мати декілька великих мрій чи багато малих?

Якщо людина має масштабні мрії, то перешкоди і ризики на шляху до них, не зможуть закрити бажання їх досягти. Краще мати декілька великих мрій, щоб сфокусувати зусилля, а не "розпилятися” на безлічі дрібних.

У кожної людини чи організації мають бути великі цілі, які пов' язані зi створенням цiнностей для iнших людей, такі цілі збуваються значно частіше. У кожної людини на цій землі є своє покликання і віднайшовши його людина стає везучою і щасливою. Тому варто в житті займатись тiльки тим, що подобається, а не тільки тим, що є вигідно, тодi з'являється енергія і можливості для здійснення цілей. Йдучи за своїм уподобанням можна знайти своє покликання.

Кожній людині варто мати таку мету, яка є більша ніж її життя і яка переживе людину. Тобто її справи мають її пережити. Це може бути мистецькі твори, бізнес, що створює цінність для інших людей, дім для дітей та інше. Тобто людина, яка хоче після себе щось добре залишити для інших бачить шлях, яким їй треба йти і всі цілі вибудовуються для проходження цього шляху. Людина, яка вибрала свій шлях є шляхетною, або як кажуть росіяни, від слова путь - "путьовою”. Хто немає такого шляху живе лише для задоволення своїх iнстинктів, обслуговування звичок і для змаганнь з іншими людьми.

Оксана МОКРІЄНКО

 

 

Чотири рівні розвитку людини.

 

1. Люди-тварини. Це люди-звірі, які обслуговують тiльки свої iнстинкти. Поїсти, поспати, розмножуватися. Споживачі.

2.Люди-зомбi. Це люди-роботи, мозок яких обслуговує інстинкти і звички, повсякденнi дiї і виконання правил.Прокинувся, поснідав, пішов на роботу, прийшов з роботи. Такі люди сліпо слідують правилам і приписам придуманим кимось іншим. Бояться всього нового. Споживачі, не придумують нічого нового. Обмежені безліччю табу і рамками.

3.Люди-демони. Люди боротьби. Часто відкидають будь-які норми, правила, мораль, якщо вони не вигідні. Мають також риси попередніх двох типів. Мозок таких людей працює сам на себе, майже немає ніяких обмеженнь. Люди винахідливі, але в основному їх винахідливість направлена в кінцевому етапі на руйнування. Такі люди намагаються бути сильнiшими і кращими за iнших. Слідують за тою філософією, яка оправдує їхню поведінку. В кортких проміжках часу обганяють усіх, і перший, і другий, і четвертий тип.

4.Люди-людяні. Люди партнерства. Такі люди мають риси попередніх трьох типів, але є ще одне -- їх мозок має певнi рамки, що їх дають принципи моралі i совiсть. Тих обмеженнь не так і багато, але ці принципи є для них непорушними. Творчі люди, творість направлена на створення цінностей для інших. Задовольняючи потреби інших досягають власного успіху. Тільки ці люди можуть мати довготривалий успіх і щастя.

Зіг Зіглар, автор бестселлера "До зустрічі на вершині" сказав: "Ми можемо вiд людей отримати все що хочемо, якщо допоможемо їм отримати те, що хочуть вони"



Переглядів: 834 | Додав: norym | Теги: Чому не збуваються мрії, Таємниця., чому | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz