Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 02:43

Веселкова Школа

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 51
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Блог

Головна » 2011 » Листопад » 25 » Дивовижні світлові феномени в природі (фотопідбірка явищ природи)
14:00
Дивовижні світлові феномени в природі (фотопідбірка явищ природи)

Не дивуйтеся – все, що ви побачите нижче, насправді так і виглядає в природі, ніякого фотошопу.

Веселкова стіна 
Рідкісне атмосферне явище ще відоме як «вогняна веселка» виникає при ламанні горизонтальних сонячних променів сонця що сходить або заходить через горизонтально розташовані кристалики льоду хмар . У результаті виходить свого роду стіна, пофарбована в різні кольори веселки. Фото зроблено в небі Вашингтона в 2006 році.

Ореол 
Сонячні промені відбиваються від кристаликів льоду, розташованих під кутом 22° по відношенню до Сонця у висотних хмарах. Різне становище кристаликів льоду може викликати модифікації ореолу. У морозні дні може спостерігатися ефект «алмазний пил», в цьому випадку сонячні промені багаторазово відбиваються від кристаликів льоду.

Інверсійні сліди літаків
Літакові вихлопи і вихрові потоки на великих висотах перетворюють частки льоду в воду. Довгі білі смуги високо в небі не що інше, як крапельки води, які знаходяться в підвішеному стані.

Сутінкові промені 
Сонячні промені призахідного сонця, що проходять крізь проломи в хмарах утворюють чітко помітні окремі пучки-сонячного світла. Дуже часто такі сонячні промені можна бачити в різних фантастичних фільмах. Це фото зроблено в одному з національних парків Юти.

Північне сяйво
Північне сяйво не що інше, як зіткнення у верхніх шарах атмосфери сонячних променів з зарядженими частинками газів магнітного поля Землі.

Зіркові сліди
Наочна демонстрація обертання Землі. Це явище непомітно звичайним оком. Щоб отримати таку фотографію необхідно поставити фотоапарат на довгу витримку. На знімку тільки єдина Полярна зірка, розташована практично над віссю Землі, залишається майже нерухомою.

Біла веселка
Фото зроблено на мосту золоті ворота в Сан-Франциско. Невеликий розмір повітряних крапель води робить неможливим розкладання сонячних променів на спектри кольорів, тому веселка тільки білого кольору.

Світло Будди
Це фото зроблено в Китаї. Явище схоже з «привидом Броккен». Сонячні промені відбиваються від атмосферних крапельок води над морем, тінь посеред райдужного кола з відображених променів – це тінь літака.

Перевернута веселка
Така незвичайна веселка з’являється теж у результаті ламання сонячних променів крізь кристалики льоду, котрі розташовані у певних частинах хмар.

Міраж
Дуже поширене атмосферне явище. Його можна спостерігати не тільки в пустелі, а й на автомобільній дорозі в спекотну жару. Утворюється це явище в результаті заломлення сонячного світла, через «лінзу», утворену шарами більш холодного (біля поверхні землі) і теплого (розташованого вище) повітря. Ця своєрідна лінза відображає об’єкти, що розташовуються над лінією горизонту, в даному випадку небо. Фото зроблено в Тюрінгії (Німеччина).

Хмари, що переливаються
Промені призахідного сонця під прямим кутом «натикаються» на крапельки води хмар. У результаті дифракції (огинання сонячними променями крапельок води) і інтерференції сонячних променів (розкладання сонячних променів на спектри), як в Photoshop, фігура хмари заливається градієнтною заливкою.

Слід ракетних вихлопів
Слід від ракети Мінотавр, випущеної ВПС США в Каліфорнії. Повітряні потоки, що дмуть на різних висотах з різною швидкістю, викликають спотворення сліду ракетних вихлопів. Атмосферні крапельки води, розтанулі кристали льоду теж викликають розкладання сонячного світла на різні кольори веселки.

Привид Броккі, Німеччина
Це явище спостерігається туманним ранком. Райдужний сонячний диск з’являється навпроти сонця, в результаті відображення сонячних променів від крапельок води туману. Цікава трикутна тінь, розриває райдужний диск відображених сонячних променів не що інше як проекція верхньої поверхні хмар.

Зодіакальне світло
Зодіакальний світло дуже часто маскує місячне світло і штучне світло міст. У тиху безмісячну ніч на природі ймовірність того, що ви побачите зодіакальне світло, досить висока. Це явище спостерігається в результаті відображення сонячних променів від частинок космічного пилу навколо Землі.

Переглядів: 1119 | Додав: norym | Теги: небо, дивовижні фотографії, красиві фотографії неба, природні феномени, незвичайні явища природи, природні явища, світлові феномени, веселка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz