Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 02:14

Веселкова Школа

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 51
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Блог

Головна » 2011 » Листопад » 13 » Горіхово-йогуртовий хліб
17:23
Горіхово-йогуртовий хліб

Горіхово-йогуртовий хліб

    Горіхово-йогуртовий хліб
    Чудовий ніжний м«якуш і ароматне наповнення цього хліба підкорять вас з першого укусу. Хліб повністю виправдає затрачені на себе зусилля, а захоплені погляди рідних подарують вам незабутні відчуття. 
    ПРОДУКТИ:
    масло- 150г (50г в тісто і 100г в начинку)
    борошно — 610 г
    тепла вода — 50 г
    дріжджі пресовані свіжі — 10 г
    йогурт — 240 г
    цукор — 85 г в тісто і 125 г для начинки
    сіль — 9 г
    яйце — 3 шт ( 2 в тісто і 1 в начинку)
    цедра лимона — 1 ст. ложка
    какао — 1 ст.ложка
    кориця — 1/2 ч. ложка
    ром чи коньяк — 1 ст. ложка
    молоко — 60 г
    мелені грецькі горіхи — 300 г
    ПРИГОТУВАННЯ:
    Дріжджі розтерти з 1 ст. л цукру. Додати теплу воду, 1 ст. ложку борошна і поставити у тепле місце на 5 хвилин. Додати 2 яйця, цедру, решту цукру, йогурт, сіль, розтоплене масло і борошно. Замісити м»яке тісто і поставити у тепле місце на 30 хвилин. Ще раз перемісити і розділити тісто на 2 частини.Вийде 2 буханці хліба. Кожну частину розділяємо на 6 рівних частин.

    Для начинки мелені горіхи розмішати з молоком, розтопленим маслом і цукром і довести до кипіння. Додати какао і корицю. Прокип«ятити 30 секунд. В кінці додати яйце і ром. Начинка має намащуватися на тісто легко. Якщо вийде густішою- додати декілька ложок молока.


    Кожну із маленьких частинок тіста розтачати в тонесенький пласт(практично тісто філо) шириною 20 см( у мене форма для випічки довжиною 20 см і шириною 10 см) і довжиною — як вийде. Якщо у вас форма для випічки іншої довжини- регулюйте по ній ширину розтачуваного пласту тіста.

    Начинку розділити на 12 частин(по числу наших шматочків тіста). На розтачаний пласт тіста рівномірно нанести начинку і згорнути рулетом. Дя одного хліба використовуємо 6 таких рулетів.

    Викладаємо рулети у змазану форму для випічки — 3 внизу і 3 згори. Зверху змащуємо розтопленим маслом і посипаємо цукром. Ставимо для підйому у тепле місце на 10 хвилин. Випікаємо 35 хвилин при 180*С.

    Горіхово-йогуртовий хліб
    Смачного!

    Повернутись на початок рецепту "Горіхово-йогуртовий хліб"

    Переглядів: 762 | Додав: norym | Теги: десерт, хліб, горіхи, йогурт, какао, випічка, тісто, Горіхово-йогуртовий хліб, дріжджі | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Пошук
    Календар
    «  Листопад 2011  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930
    Архів записів
    Друзі сайту

    Copyright MyCorp © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz