Чудовий ніжний м«якуш і ароматне наповнення цього хліба підкорять вас з першого укусу. Хліб повністю виправдає затрачені на себе зусилля, а захоплені погляди рідних подарують вам незабутні відчуття.
ПРОДУКТИ:
масло- 150г (50г в тісто і 100г в начинку)
борошно — 610 г
тепла вода — 50 г
дріжджі пресовані свіжі — 10 г
йогурт — 240 г
цукор — 85 г в тісто і 125 г для начинки
сіль — 9 г
яйце — 3 шт ( 2 в тісто і 1 в начинку)
цедра лимона — 1 ст. ложка
какао — 1 ст.ложка
кориця — 1/2 ч. ложка
ром чи коньяк — 1 ст. ложка
молоко — 60 г
мелені грецькі горіхи — 300 г
ПРИГОТУВАННЯ:
Дріжджі розтерти з 1 ст. л цукру. Додати теплу воду, 1 ст. ложку борошна і поставити у тепле місце на 5 хвилин. Додати 2 яйця, цедру, решту цукру, йогурт, сіль, розтоплене масло і борошно. Замісити м»яке тісто і поставити у тепле місце на 30 хвилин. Ще раз перемісити і розділити тісто на 2 частини.Вийде 2 буханці хліба. Кожну частину розділяємо на 6 рівних частин.
Для начинки мелені горіхи розмішати з молоком, розтопленим маслом і цукром і довести до кипіння. Додати какао і корицю. Прокип«ятити 30 секунд. В кінці додати яйце і ром. Начинка має намащуватися на тісто легко. Якщо вийде густішою- додати декілька ложок молока.
Кожну із маленьких частинок тіста розтачати в тонесенький пласт(практично тісто філо) шириною 20 см( у мене форма для випічки довжиною 20 см і шириною 10 см) і довжиною — як вийде. Якщо у вас форма для випічки іншої довжини- регулюйте по ній ширину розтачуваного пласту тіста.
Начинку розділити на 12 частин(по числу наших шматочків тіста). На розтачаний пласт тіста рівномірно нанести начинку і згорнути рулетом. Дя одного хліба використовуємо 6 таких рулетів.
Викладаємо рулети у змазану форму для випічки — 3 внизу і 3 згори. Зверху змащуємо розтопленим маслом і посипаємо цукром. Ставимо для підйому у тепле місце на 10 хвилин. Випікаємо 35 хвилин при 180*С.
Смачного!