Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВівторок, 16.04.2024, 15:59

Веселкова Школа

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 51
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Блог

Головна » 2012 » Травень » 20 » TEDxKyiv - Пауль Пшеничка - Проектно-орієнтоване навчання
21:19
TEDxKyiv - Пауль Пшеничка - Проектно-орієнтоване навчання





Пауль Пшеничка


Пауль Пшеничка — викладач фізики та астрономії Чернівецького міського ліцею №1 математичного та економічного профілів, почесний член Лондонського інституту фізики, у 2004 році — кращий вчитель фізики світу, президент Чернівецького молодіжного наукового товариства «Квазар», заслужений вчитель України, один із засновників методу проектно-орієнтованого навчання у школах і лауреат премії Intel. За цим методом Пауль Францович навчав понад три тисячі учнів в Україні, викладав основи англійською та німецькою мовами у провідних вузах світу. Учні Пауля Францовича — переможці національних та міжнародних конкурсів.

Пауль Пшеничка розкаже про основи проектно-орієнтованого навчання у школах.

Потенціал талановитих дітей в Україні з жагою до навчання вимагає освіту високого рівня. Нажаль, сьогодні школа готує неуспішних людей, які знають правильні відповіді, але бояться зробити помилки і отримати погані оцінки. Але у житті правильних відповідей, як і гарних оцінок не існує. Дітей з неординарним мисленням, зазвичайтрієчників, які мають потенціал до експериментів та інновації, сучасна система, що складається з 90% теорії, не здатна залучити. Адже будь-яка нова справа — це 99% спроб і помилок. У часи Інтернет роль вчителя як джерела інформації втратила свою актуальність. Мета педагога полягає у створенні умов для виявлення здібностей, розвитку творчого потенціалу та максимального росту особистості учнів. Місія вчителя — керувати процесом, що вимагає великої практичної роботи.

У своїй доповіді Пауль Пшеничка наведе приклади ефективності методу проектно-орієнтовного навчання, де вчитель зацікавлює та залучає талановитих діток, надає серйозні проектні завдання без відповідей наприкінці підручника, вчить критично мислити і знаходити декілька варіантів відповідей. Також, викладач розкаже про власно засновану науково-дослідницьку академію без вікових або часових рамок, де діти вчаться один в одного.

Програма події

Запис опубліковано в рубриці Доповідачі. Додати в обране permalinkЗалишити коментар чи trackback: Trackback URL.

один trackback

  1. [...] 24 квітня у Будинку Вчителя (вул. Володимирська 57) в Києві на конференції TEDxKyivв 2010 «Краса розуму: ідеї для України» наш земляк Пауль Пшеничка виступить із доповіддю "Нові моделі навчання для та…. [...]

надісланий коментар 

засновниці технології Веселкова школа Ю.Б. Пінчук 

   Времени мало, прочла о Поле Пшеничке - наши ученики не боятся делать ошибок, более того, они очень радуются, когда находят в моих учебниках опечатки, помогают их находить, их учителя об этом просят.
   Раньше учебники распечатывали на листочках, там встречались опечатки, и у них нет такой безоглядной веры печатному слову, как у нас.
Они верят себе, своему Знанию, опыту.
Ко всему этому я интуитивно пришла САМА.
А потом видела подтверждение у великих педагогов - Монтессори, Сухомлинского и др.
    Когда прочла про школу Щетинина, вообще обалдела - это копия нашей школы.
Хотя до того ничего не знала о его методах, но интуитивно шла тем же путем.
    Ребенок ненавидит школу с первых месяцев - ВОТ В ЧЕМ ОСНОВНАЯ ПРОБЛЕМА.
    Причем не только российский или украинский, точно то же самое наблюдается в Европе (Англии, Франции, Италии и др.), и это я сама видела, об этом же говорят детские писатели... В любой книжке - будь то Карлсон (Швеция), Винни-Пух (Англия), Мэри Поппинс и др. дети ненавидят школу.
А наши ученики ЛЮБЯТ.
Они, возможно, медленнее пишут, потому что их не муштровали, не портили зрение и осанку, как это делается по госпрограмме.
Зато пишут ГРАМОТНЕЕ.
Они, возможно, не так быстро решают примеры, потому что их не заставляли в первом классе ЗУБРИТЬ таблицы сложения на сто примеров.
Но они ПОНИМАЮТ то, что делают.
И так во всем.
Возьмите и дайте статью о Поле Пшеничке с моими комментариями на своем сайте.
Невозможно же все это повторять постоянно.

Залишити коментар


Переглядів: 24122 | Додав: norym | Теги: TEDxKyiv - Пауль Пшеничка - Проектн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Dominictymn  
0
http://www.bwf.re.kr/Gs4m-137.html
http://jamo.vn/style/Yn9t-145.html
http://jamo.vn/style/Yn9t-7.html
http://sk-hitech.co.kr/sub/cYb0-67.html
http://www.vailatiarredamenti.com/public/98LS-112.html

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz